Zoo Liberec

dobrodružství z poznání


Video

Porod žirafy Niobe
Zobrazit všechna videa

Magazín ZOO Liberec

06-01-15-11-21-19-magazin-zoo-liberec-66_kveten-2015jpg.jpg

Online hra o ZOO Liberec

www-hrajpg.jpg
Úvod Ptáci orel volavý


orel-vola3jpg.jpg

orel volavý

Aguila clanga
Řád: dravci
Zapsán v Červené knize ohrožených zvířat IUCN, CITES

Tohoto tažného ptáka naleznete v rozsáhlých lesích a nížinách v okolí jezer a rybníků. Nejčastěji v oblasti severozápadní Asie (až k Tichému oceánu), severovýchodním Polsku a vzácně i ve střední Evropě. Orel volavý dosahuje rozpětí křídel 160 - 185 cm, váží 1700g (samec) - 2300g (samice). Jeho zbarvení je tmavohnědé. Staří ptáci jsou tmavě hnědí, skoro do černa. Ozobí je žluté, kalhotky dosahují až k pařátkům.

Pohlavní dospělosti dosahují orli volaví ve čtyřech letech. Snášejí 1 - 3 bílá vejce s hnědými skvrnami. Na vejcích sedí 42 - 44 dní, o mláďata pečují dalších 60 - 65 dní. Živí se malými savci (potkani, vodní krysy), středně velkými ptáky (především mláďata vodních ptáků), výjimečně plazy a obojživelníky.

orel-volavyjpg.jpg
orel volavý
 

Patříme k sobě

Centrum Archa
DIVIZNA
Lidové sady Liberec

Podrobná mapa zoo

09-18-14-03-13-25-mapa-webpng.png

Najdi nás na Facebooku!