Zoo Liberec

dobrodružství z poznání


Video

Porod žirafy Niobe
Zobrazit všechna videa

Magazín ZOO Liberec

06-01-15-11-21-19-magazin-zoo-liberec-66_kveten-2015jpg.jpg

Online hra o ZOO Liberec

www-hrajpg.jpg
Úvod Ptáci orel stepní


zoo-260jpg.jpg

orel stepní

Aquila nipalensis
Řád: dravci
Zapsán v Červené knize ohrožených zvířat IUCN, CITES

Obývá stepi, savany, polopouště a bezlesé roviny. Je rozšířen v oblasti kolem Černého moře a Afriky, ale také ve Střední Asii, Arábii, Přední Indii a Číně. Existují dvě barevné formy - světlá a tmavá. Dravec dorůstá velikosti až 75 cm, s rozpětím křídel 165 - 182 cm. Váží 1,5 - 3,5 kg. Hnízda si buduje na vyvýšeninách.Na maximálně třech vejcích sedí samice i samec 40 - 50 dní. Mláďata jsou zprvu krmena předem natrávenou potravou, později natrhaným masem. V pěti letech se začínají zbarvovat jako dospělý jedinec. Mohou se dožít věku 50 - 60 let. Hlavní potravou orla stepního jsou středně velcí hlodavci, savci (králíci, zajíci), ptáci, ryby, žáby, hadi, ještěrky i mršiny. Lehce uloví i mláďata vysoké zvěře. Na kořist se vrhá střemhlavým letem, ostré drápy zabodne do těla a zobákem oběť zabije.

 

Patříme k sobě

Centrum Archa
DIVIZNA
Lidové sady Liberec

Podrobná mapa zoo

09-18-14-03-13-25-mapa-webpng.png

Najdi nás na Facebooku!